Thursday, September 18, 2008

La revedere blitz!

Tot ce este prea mult strica iar caldura in exces imi oboseste neuronul. Pentru ca s-a mai racorit afara ma intorc cu noi perspective asupra fotografiei.

Manuitor feroce de EOS 40D si in 19 zile posesor al unei frumuseti de Canon EF 85mm f/1.2 L USM, duc in continuare lipsa acuta de blitzuri. De ce am ales un obiectiv de aprox. 50 de milioane (la BH, in RO la f64 este 73 de milioane) in loc sa-mi iau blitzuri?

Pentru ca tot ce stiu/stim despre fotografie incepe sa ma plictiseasca enorm. Ma plictiseste gandul ca trebuie sa am blitzuri declansate wireless, 7 la numar (sau alta cifra magica), ma plictiseste gandul ca trebuie sa am fotografii de Flicar ca sa intru si eu in randul lumii.

Kubrick/Alcott au avut acces la trei Carl Zeiss 50mm f/0.7 pentru Barry Lyndon (cea mai mare diafragma din istoria cinematografiei). Eu am ales Canon EF 85mm f/1.2 L USM. Nu stiu ce pelicula (ISO) a folosit Kubrick (ca sa compensez cate stopuri sunt intre f/1.2 si f/0.7) dar sunt convins ca o sa obtin rezultate asemanatoare.

In 19 zile, daca totul merge conform planului, creierul meu se va bloca datorita diafragmei foarte mari.

Si daca tot vorbim despre diafragme foarte mari f/0.95 este cea mai mare diafragma ce rezida la acest moment intr-un obiectiv accesibil marelui public (mai corect, acelei parti a marelui public care ar da 156 de milioane pe un obiectiv).

2 comments:

Anonymous said...

diafragma nu e si un mijloc contraceptiv? :D

octavian.stangaciu said...

Ba da ;)