Thursday, February 5, 2009

Fotografia de studio

Mereu m-am intrebat, si inca ma mai intreb, daca fotografia de studio in sine, ca gen fotografic, exista doar pentru a satisface o cerere sau daca exista cu adevarat o inclinatie sincera a unor fotografi spre acest gen.

Memoria nu ma ajuta cu un nume dar stiu ca este un fotograf care a facut o serie cu actori si am fost absolut uimit de faptul ca oameni ca John Malkovich sau Natalie Portman au fost fotografiati in studio, simplu, cu 2 lumini, pe un fundal alb. Este adevarat ca simplitatea asta spune ceva si probabil exista o tentatie sa abordezi o serie cu celebritati cum ai aborda un pictorial intr-o revista lunara dar pe de alta parte ai putea avea o abordare mai mult cinematografica, mai ales ca subiectii in cauza sunt actori, decat una strict fotografica lucru care nu cred ca ar aduce un prejudiciu fotografului. Chiar dimpotriva.

Fotografiile de studio mi se par, nu vreau sa supar pe nimeni, mai mult un exercitiu de tehnica decat unul creativ si ma refer strict la fotografiile de studio in care care nu exista context ci doar o persoana in fata unui fundal si inconjurata de multe lumini.

0 comments: