Sunday, March 23, 2008

Ce-i place fotografului

Ce-i place oare fotografului? Eu cred că îi place sa aibă idei. Şi cel mai interesant lucru este că ideile vin din cele mai neaşteptate locuri. Azi Maria Coman mi-a dat o idee. Cred că ar trebui să acord o mai mare atenţie filmelor. Destul de mare încât să am pe acest blog o categorie dedicată exclusiv lor.

În altă ordine de idei am observat că unor fotografi nu le place să fie criticaţi. Chiar în acest weekend am supărat doi fotografi care mi-au cerut părerea vis-a-vis de nişte fotografii.

Dacă s-au supărat pentru că Octavian le-a criticat câteva fotografii sunt curios cum ar fi reacţionat dacă 6 profesori de la UnArte le criticau la unison portofoliile.

2 comments:

Anonymous said...

eu cred ca ai dezvaluit singur motivul pentru care cauti numai lucruri negative de spus asupra fotografiilor celorlalti. si anume pentru ca ai fost la randul tau criticat de marii critici de la unarte. e ca si cum nu ti-ar placea cum se poarta parintii cu tine si ai spune "eu n-o sa fac asa cu copiii mei" dar, in mod inconstient, vei face mai mult sau mai putin la fel ca ei.
tu stai linistit, ca nu ma perpelesc noaptea ca mi-ai criticat negativ fotografia. asa cum am mai zis, eu in primul rand trebuie sa plac mie. voi, restul, dupa aceea. daca mie mi se pare ca acea critica primita este valabila, o iau in considerare si ma indrept. daca nu, incerc sa arat ce am gandit eu si atat. daca mie-mi place asa, e ok din punctul meu de vedere. nimeni nu se supara, nimeni nu pune bot.

te-am pupat!
ovidiu

octavian.stangaciu said...

Înainte să spui că eu caut numai lucruri negative de spus asupra fotografiilor celorlalţi te rog frumos să-ţi aduci aminte de câte ori te-am lăudat. Probabil ai uitat de fotografiile făcute de tine în Viena şi Veneţia şi probabil ai uitat că te-am îndemnat să te înscrii cu ele la concursuri.

Te-am pupat şi eu
Octavian